Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Празнична погача с кайма

Празнична погача с кайма

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Празнична погача с кайма
Снимка: Ники
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 125 мл
  • айрян - 125 мл
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • За плънката
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • черен пипер
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме, маята слагаме в купичка с малко прясно мляко заедно със захарта да шупне.

От изброените продукти (без жълтъка) си замесваме меко тесто.

Покриваме го с кърпа и оставяме да втаса.

След това разделяме на две топки и разточваме. С помощта на чаша си изрязваме кръгчета.

Добавяме част от каймата, която предварително сме овкусили с подправки и сме добавили нарязания на ситно лук и магданоз.

Прегъваме кръгчето на две и след това още веднъж.

В тава си слагаме хартия за печене или я намазняваме.

Подреждаме готовите кръгчета в кръг.

Оставяме отново да втаса. Мажем с разтопено масло и жълтък погачата.

Печем празничната погача с кайма в предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: