Начин на приготвяне
В хладката вода разтворете пакетчето мая, заедно със захарта и солта и оставете за 15 мин. на топло да се активира.
През това време пресейте брашното и направете кладенче в средата. Изсипете половината олио и вече шупналата мая. Замесете гладко тесто. Оставете да втаса на топло за 30- 40 минути.
Когато е готово, разточете на тънка кора, намажете с останалата мазнина и изсипете предварително разбитите едно яйце и един белтък със сиренето и разпределете равномерно навсякъде. Навийте на руло, усучете и нарежете на розички.
Подредете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, която е предварително намазнена.
Оставете да втаса за още 30 минути. Намажете с жълтък и печете в загрята на 180 градуса фурна за 30- 40 мин.
Когато е готова, напръскайте леко с вода, покрийте с кърпа и оставете питката да омекне!