Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Телешки шницел по тоскански

Телешки шницел по тоскански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешки шницел по тоскански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Не само любовта към хубавата храна ни накара да се влюбим в този шницел по тоскански"

Необходими Продукти

  • спанак - 400 гр.
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 1 ч.л.
  • телешко месо - 2 тънки шницела
  • кашкавал - 2 тънки парчета
  • индийско орехче
  • горчица
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете спанака, измийте и добре изцедете.

Леко задушете в малко масло и подправете със ситно нарязания чесън, индийско орехче, сол и черен пипер.

Намажете с масло тавичка от огнеупорно стъкло и разпределете в нея спанака на 2 порции.

Посолете телешките шницели и намажете със горчица и изпържете до златисто от двете страни.

Сложете шницелите върху спанака, отгоре покрийте с парчетата кашкавал и запечете във фурна до разстопяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: