Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Безквасен хляб от лимец

Безквасен хляб от лимец

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Безквасен хляб от лимец
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Този безквасен хляб от лимец е вкусен и питателен - подходящо допълнение към различни здравословни ястия"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 г пълнозърнест
  • вода - 400 мл топла
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в купата, в която ще се меси здравословният хляб.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се олиото.

Разбърква се много добре.

Във водата се разтваря содата, като се разбърква до пълното разтваряне.

Прибавя се оцетът във вода, като не трябва да се прибавя преди разтваряне на содата, т.к. ще се прекъсне набухвателния ефект на содата.

Водата се разбърква с яйцата.

В брашното се прибавя захарта и солта.

Разбърква се много добре до получаване на еднородна смес.

Прави се кладенче в брашното, в което постепенно се изсипва сместа, като се разбърква и се замесва тесто.

Бърка се с дървена лъжица.

Тестото се замесва и се слага във форма за хляб, която предварително е намазана с брашно и олио.

Пече се хлябът от лимец в предварително загрята фурна на 160 градуса 50 мин.

Безквасен хляб от лимец е вкусен и питателен. Подходящо допълнение към различни здравословни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: