Гюл бюрек

Гюл бюрек
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Казваме ви добро утро с вкусен гюл бюрек - и разбира се, че даваме рецептата, за да не го гледате само на снимка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г турски
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за плънката
  • сирене - 150 г
  • масло - 50 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си подготвяме корите, като ги нарязваме на четири триъгълника.

Така получаваме 12 бр. които ги подреждаме една върху друга.

Разбиваме си яйцата в дълбок съд, като към тях добавяме прясното мляко, олиото и бакпулвера.

Готовата смес разбърквате добре.

Натрошаваме си сиренето и оставяме на страна.

Намазваме си тавата с малко олио.

Слагаме върху всяка кора от яйчената смес и разнасяме равномерно.

Плънката поставяме в широкия край на триъгълник.

Навиваме на руло и после на охлюв.

Нареждаме ги в тавата, поставяме по парченце масло в центъра на всяко парче.

Поръсете със сусам и оставяме бюрека за 10-15 минути да поеме течността.

Поставяме в загрята фурна на 180 градуса.

Печете Гюл бюрека около 30 минути, или до желания загар.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за турски бюрек или класическата баница със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: