Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс от грейпфрут с глазура (без яйца)

Кекс от грейпфрут с глазура (без яйца)

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44261159289
Кекс от грейпфрут с глазура (без яйца)
Снимка: Моника Манчева
1 / 3
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Да, това е естественият цвят на кекса с грейпфрут"

Необходими Продукти

  • За кекса
  • брашно - 170 г
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • сок от грейпфрут - 100 мл
  • кора от грейпфрут - 1 с.л.
  • прясно мляко - 120 мл
  • олио - 40 мл
  • есенция от ром - 3 капки (или 1 с.л. ром)
  • червена боя - за храни (или за яйца)
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За глазурата
  • сок от грейпфрут - 20 мл
  • пудра захар - 4 с.л.
  • боя за храни - червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сока от грейпфрут с прясното мляко, олиото, захарта и ваниловата захар.

Бъркайте, докато захарта се разтвори добре. Прибавете есенцията от ром и настърганата кора.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и добавете към течната смес.

Разбъркайте до хомогенност.

Добавете такова количество червена боя, че да получите наситен розов цвят.

Намазнете малка тавичка и я набрашнете или само намазнете силиконова форма.

Изсипете сместа, като я разпределите равномерно. Печете кекса на 18°C за 30 мин като проверявате с клечка. Извадете го и го охладете.

За глазурата разбийте с телена четка сока от грейпфрут с пудрата захар и добавете червена боя, за да получите наситено розов цвят.

Залейте сладкиша с глазурата с помощта на малка лъжичка.

Оставете кекса от грейпфрут с глазура (без яйца) да престои поне 30 мин преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: