Начин на приготвяне
Чукнете яйцата и добавете захарта. Разбийте добре. Разбъркайте киселото мляко и содата и ги прибавете към сместа.
Добавете олиото и част от лимоновите корички. Накрая добавете брашното и ванилията на части, като бъркате непрекъснато.
Намажете формата за кекс с олио и поръсете с малко брашно, за да може кексът да се извади по-лесно, след като е готов. Изсипете сместа във формата за кекс.
Кексът се пече около 40-45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. След което се изважда и се оставя да се охлади.
Разбийте белтъците с пудрата захар на сняг.
Намажете охладения кекс и поръсете с лимонени корички. Изчакайте глазурата да стегне и поднесете.
Кексът с белтъчна глазура е готов.