Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пита Класика

Пита Класика

ИвелинаИвелина
Чирак
827151654671
Пита Класика
Снимка: Ивелина
1 / 2
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"Любима класика - пита за делник и празник"

Необходими Продукти

  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 300 мл
  • краве масло - 50 г
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд маята се разтваря със захарта и прясното мляко с телесна температура.

Прибавете солта, водата, 2 яйца с един белтък. Разбърква се всичко много добре.

Омесва се гладко и меко тесто. Оставя се да втаса за 30-40 минути.

Тестото за питката се разделя на три части. Всяка част се разточва на дълга тясна ивица.

Намазват се с масло и се поставят една върху друга.

Горната също се маже с масло.

Навиват се заедно на руло и се усуква. Усуканото руло се режи на триъгълници и се нареждат в намаслена тава с острото навътре.

Да втаса, може се с разбит жълтък с малко вода и се пече на умерена фурна.

Извадете готовата погача и се поръсва със студена вода.

Покрива се, за да се задуши пита Класика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: