Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Редена мусака със заквасена сметана

Редена мусака със заквасена сметана

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768106001
Редена мусака със заквасена сметана
Снимка: Златина Желязкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"По-различна мусака, която сме сигурни, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 гл.
  • морков - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • заквасена сметана - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • доматено пюре - 50 г
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят и режат на парченца. Сваряват се и се намачкват със сол и маслото на пюре.

В тиган се запържват нарязаните на ситно лук и морков. Добавят се каймата, доматеното пюре и подправките. Когато сместа е готова, започва нареждането на мусаката.

Тава с падащо дъно се намазва с малко масло и се слага половината от картофеното пюре. Отгоре се изсипва сместа от каймата и другата половината от картофи.

Маже се със заквасената сметана и се пече на предварително загрята фурна на 180°. до златисто.

Когато е изпечена, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща отново във фурната, докато се запече.

Рецепта за една вкусна и по-различна редена мусака със заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: