Начин на приготвяне
Тези вкусни дълги банички са идеални за аперитив или за започване на вечеря с приятели!
Пригответе пълнежа, като задушите бейби спанака в незалепващ тиган със струйка масло в продължение на 5 минути, колкото да омекне Оставете да се охлади напълно, преди да ги накълцате с нож и добавете към рикотата със сиренето, солта и черния пипер. Разбъркайте всичко добре и оставете настрана..Ако ползвате магданоз, просто го нарежете и добавете към сместа.
Нарежете всеки лист на 2 части, така че да се получат 2 листа. Намажете повърхността на листа със зехтин, смесен с водата.
Поставете лъжица пълнеж в долната част на листа, затворете страничните краища, намокрете ги отново с емулсията от зехтин и вода и увийте рулото на тестото до края.
Поставете баничките със спанак върху лист за печене, покрит с хартия за печене, и преди да ги изпечете ги намажете с емулсията и разпределете сусама върху тях.
Изпечете дългите банички с рикота в предварително загрята фурна на 180°C за около 10 минути, до златисто от двете страни.
Извадете от фурната и сервирайте охладени.
Насладете се!
Коментари