Торта Любовна наслада

Торта Любовна наслада
Снимка: Десислава Антова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
200 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • олио - 150 мл
  • ванилия - 1 пакетче
  • бакплувер - 1 пакетче
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • вода - 400 мл
  • компот - за сиропиране на блата (от ягоди)
  • Крем
  • заквасена сметана - 450 г
  • крема сирене - 250 г
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • сладко - 1 бурканче от 250 г (боровинки, горски плод, др.)
  • Украса
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • орехи
  • сладко - по желание
  • пудра захар
  • червена сладкарска боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: разбивам с миксер яйцата, захарта, ванилията, олиото, киселото мляко, вода.

В брашното слагам бакпулвера. Изсипвам при сместа до получаване на хомогенна смес.

Изиспвам в кръгла тава и пека в предварително загрята на 180 градуса до готовност.

Междувременно приготвям крема.

Заквасената сметана, крема сиренето, пудрата захар, ванилията, половината от сладкото разбивам с миксер до получаване на пухкав крем.

Оставям за малко в хладилник да стегне - за около 20 мин.

Блатът, който е готов, оставям да истине. Внимателно го вадя от тавата и разрязвам на две части.

Сиропирам блатовете с компот от ягоди (или друг). Нанасям готовия крем Йогурт, добавям още сладко.

Слагам отгоре втория блат, оформям тортата, ако се наложи да изрежем. Нанасям отново крема отгоре.

Украсата: разбивам малко слакарска сметана с пудра захар. Разделям сместа в две купи, едната оцветявам с червена сладкарска боя, другата бяла.

Мажа тортата отстрани и отгоре с бялата сметана.

Отгоре оформям розички с червената сметана, бялата, сладко - с помощта на шприц. Накрая наръсвам отстрани и отгоре сметановата торта с орехи, които съм смляла на блендер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: