Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печен пастет от нахут

Печен пастет от нахут

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Печен пастет от нахут
Снимка: TanyaGyurova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Печен пастет от нахут - ако и на вас ви стана интересно, време е да го опитате"

Необходими Продукти

  • нахут - 2 сварен от два буркана
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава (2 - 3 стръка пресен)
  • куркума - 2 щипки
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • риган
  • олио - зехтин
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • За соса
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • копър - 1 шепа ситно нарязан
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирате леко (до не напълно гладка смес) нахута в блендер или чопър.

Добавяте ситно нарязания лук и разбърквате добре.

Посолявате, добавяте риган, кимион, куркума и разбърквате добре.

Добавяте едно яйце и отново разбърквате добре.

Добавяте 2 с.л. олио или зехтин и отново разбърквате.

В тавичка с подходящ размер, намазана с олио, сипвате пастета и поръсвате леко отгоре с галета.

Печете на 200 градуса до златисто.

Приготвяте соса от кисело мляко, чесън (пасиран) и копър и поднасяте печения пастет от нахут към него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: