Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле с гъби, краставички и сирена

Пълнено пиле с гъби, краставички и сирена

Пълнено пиле с гъби, краставички и сирена
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Нас не ни мислете, имам си чудно пиле, пълно с краставички, гъби и сирена"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • гъби - 200 г
  • кисели краставички - 5 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • шунка - 150 г
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме едно цяло пиле, почистваме, измиваме и го подсушаваме добре. Посоляваме отвътре и отвън.

Почистваме гъбите, режем на ситно и сипваме с удобен съд. На парченца режем кашкавала, шунката, топеното сирене и киселите краставички. Всички съставки се смесват.

Това е плънката за пилето, с която го пълним. Зашиваме и поставяме в тава. Мажем с краве масло, поръсваме с черен и червен пипер.

Бирата се сипва в тавата. Пилето се завива с фолио.

Пълненото пиле с гъби, краставички и сирена се пече на 200 градуса малко повече от час.

Минути преди да стане готово, се маха фолиото и печеното пиле се връща във фурната, за да хване златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: