Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено пиле със сирене и кашкавал

Пълнено пиле със сирене и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пълнено пиле със сирене и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
20/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Честно, не ни беше хрумвало да напълним пилето със сирене и кашкавал, но след като го опитахме, разбрахме колко много сме пропуснали"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • универсална подправка - 1 ч.л. за пиле
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 30 г
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 150 г
  • картофи - 1 кг
  • бира - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото с подправката и червения пипер. Намажете пилето отвътре и отвън.

Нарежете сиренето и кашкавала на кубчета и напълнете пилето с тях. Зашийте отвора, за да не изтече плънката.

Обелете картофите, нарежете и посолете. Сипете ги в тава, налейте бирата, а отгоре поставете пилето.

Завийте с фолио и печете пилето на 200-220 градуса около 1 час. Махнете фолиото и допечете, докато образува златиста коричка.

Пълненото пиле със сирене и кашкавал е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: