Локумки с орехи

TemenuzhkaTemenuzhka
Новак
125940
Локумки с орехи
Снимка: Temenuzhka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пудра захар - 1 пакет
  • брашно - 700 - 800 г
  • мас - 1 кофичка (400 г)
  • бяло вино - 250 мл
  • локум - 2 кутийки
  • орехи - 100 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маста, която в разтопено състояние е 400 мл, пресяваме брашното, което е една пълна кана от 1л. и към тях добавяме 250 мл. бяло вино.

Омесваме добре и оставяме в хладилника за около час.

През това време може да си нарежем локума, всяко парченце разрязваме на 3-4 по-малки и всяка четвърт орехова ядка разделяме на две.

Изваждаме тестото и разделяме на три части, всяка част разточваме на кора с дебелина около 3 мм. Режем на ленти широки около 8-10 см и всяка лента режем на триъгълници.

В широката част на триъгълниците поставяме по парченце локум и орехова ядка и завиваме като кифличка, подреждаме върху хартия за печене в голяма тава и печем за около 20 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Изваждаме и още горещи овалваме локумките в пудра захар.

Локумките с орехи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: