Начин на приготвяне
Разтопяваме маста, която в разтопено състояние е 400 мл, пресяваме брашното, което е една пълна кана от 1л. и към тях добавяме 250 мл. бяло вино.
Омесваме добре и оставяме в хладилника за около час.
През това време може да си нарежем локума, всяко парченце разрязваме на 3-4 по-малки и всяка четвърт орехова ядка разделяме на две.
Изваждаме тестото и разделяме на три части, всяка част разточваме на кора с дебелина около 3 мм. Режем на ленти широки около 8-10 см и всяка лента режем на триъгълници.
В широката част на триъгълниците поставяме по парченце локум и орехова ядка и завиваме като кифличка, подреждаме върху хартия за печене в голяма тава и печем за около 20 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изваждаме и още горещи овалваме локумките в пудра захар.
Локумките с орехи са готови.