Начин на приготвяне
Ако обичате прясна паста, ще оценените и тази грузинска рецепта.
Омесваме си меко тесто от брашното, водата, яйцето и сол. Разточваме тестото. С помощта на чаша изрязваме кръгчета.
Приготвяме плънката, като смесим каймата, чесъна и лука пасираме, добавяме и сухите подправки.
Добавяме месото към топлия бульон, добавяме пресните подправки и разбъркваме. Оставяме за 1 час.
В средата на всяко парче сложете част от плънката, събираме краищата и ги притискаме да залепнат.
В дълбока тенджера слагаме вода да заври.
С помощта на решетъчна лъжица пускаме хинкалите, като първо задържаме малко във водата преди да пуснем.
Щом изплуват на повърхността, са готови. Може да се сервират с чеснов сос готовите грузински хинкали. Наподобяват малко кнедли.