Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Грузински Хинкали (Khinkali)

Грузински Хинкали (Khinkali)

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Грузински Хинкали (Khinkali)
Снимка: Juliya
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
15
"Грузинските Хинкали са специалитет, който задължително трябва да опитате - идея е да ги поднесете с чеснов сос"

Необходими Продукти

  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 500 г.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • кайма - 500 г
  • бульон - 100 г
  • копър
  • магданоз
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате прясна паста, ще оценените и тази грузинска рецепта.

Омесваме си меко тесто от брашното, водата, яйцето и сол. Разточваме тестото. С помощта на чаша изрязваме кръгчета.

Приготвяме плънката, като смесим каймата, чесъна и лука пасираме, добавяме и сухите подправки.

Добавяме месото към топлия бульон, добавяме пресните подправки и разбъркваме. Оставяме за 1 час.

В средата на всяко парче сложете част от плънката, събираме краищата и ги притискаме да залепнат.

В дълбока тенджера слагаме вода да заври.

С помощта на решетъчна лъжица пускаме хинкалите, като първо задържаме малко във водата преди да пуснем.

Щом изплуват на повърхността, са готови. Може да се сервират с чеснов сос готовите грузински хинкали. Наподобяват малко кнедли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: