Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга по средиземноморски

Сьомга по средиземноморски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Сьомга по средиземноморски
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"За любителите на рибните деликатеси препоръчваме сьомга по средиземноморски"

Необходими Продукти

  • котлети от сьомга - 3 бр.
  • лимон - 2 бр.
  • сумамов тахан - 3 с.л.
  • брашно от чесън - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пресен чесън - 2 бр. стръка
  • олио - 50 мл + за печене на рибата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се измиват много добре. 1 лимон се изтисква. Котлетите се заливат с лимоновия сок и се оставят в хладилник за 30 мин.

В грил-тиган се слага малко олио, колкото да се намаже тигана, за да не прегори. Котлетите се слагат в загрят тиган. Пекат се по 5 мин. от страна, като се обръщат два пъти на страна.

Пече се по 1 бр. котлет в тиган в средата му.

Таханът се разбърква с 50 мл. олио. Лимонът се изтисква и се прибавя към тахана. Разбърква се много добре.

Пресният чесън и магданоз се почистват, измиват и нарязват на ситно.

В тахана се прибавя нарязаният на ситно чесън, брашно от чесън, магданоз и сол.

Разбърква се до получаване на еднородна смес.

Върху всяко парче сьомга се слага от тахановия сос.

Сьомгата по средиземноморски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: