Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Болонезе

Паста Болонезе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Паста Болонезе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-5
"Ето и нашата изпитана рецепта за тази толкова емблематична рецепта от италианската кухня!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - може и кайма 200 гр. или пуешко
  • олио - 2 с.л.
  • доматено пюре - 400 гр.
  • спагети - 500 гр.
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 4 скилидки ситно нарязани
  • магданоз - 4 с.л.
  • риган
  • босилек
  • салвия
  • мащерка
  • канела
  • захар
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в олиото каймата и чесъна, добавете доматеното пюре, ригана. салвията, мащерката, босилека, канелата и захарта.

Пуснете спагетите във вряща подсолена вода и варете около 8 минути.

Нарязания на кубчета домат, заедно със магданоза добавете след като свалите соса от огъня. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Смесете соса със много добре отцедените спагети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петър
Петър
Супер станаха :)
02.12.2012 19:41
2