Начин на приготвяне
Броколите се накъсват на розички, готвят се на пара, докато омекнат, и се наситняват.
Кашкавалът се настъргва.
Чесънът се стрива на паста с малко сол.
В купа се разбиват яйцата и към тях се добавят настърганият кашкавал, броколите, галетата, сол, черен пипер и чилито.
Оформят се малки зеленчукови кюфтета и се подреждат в тава върху хартия за печене.
Фурната се загрява на 200°C с вентилатор.
Кюфтетата от броколи се пекат за около 25 минути.
В съд се разтопява маслото за соса и в него се запържва брашното.
Малко по малко се налива, първо, топлият бульон, а след това и затоплената сметана. Съдът се сваля от огъня.
Жълтъкът се разбива със сока от лимон и се добавя към соса.
Овкусява се със сол и черен пипер, прибавя се куркумата и се разбърква.
Кюфтенцата от броколи със сметанов сос се поднасят със соса.