Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Стек от риба тон с коричка от ядки

Стек от риба тон с коричка от ядки

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269422
Стек от риба тон с коричка от ядки
Снимка: TanyaGyurova
1 / 7
10/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Стек от риба тон с коричка от ядки - можете ли да си представите колко е вкусен"

Необходими Продукти

  • стек от риба тон - 2 бр.
  • ядки - 2 шепи кашу и пекан (сурови)
  • зехтин - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л. светъл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поливате стековете от риба тон със соевия сос и зехтина и ги оставяте за 5-10 мин. на стайна температура.

През това време смилате ядките в чопър или блендер на не много ситно, така че да се усещат парченцата.

Загрявате тиган с незаплеващо покритие без мазнина на котлона.

Овалвате хубаво рибата в ядките от двете страни и притискате с ръка, за да полепнат по-добре.

Слагате стековете един по един, ако са по-големи и печете около 4-5 минути, от всяка страна.

Времето за печене зависи и от това колко са дебели парчетата.

Може да поднесете стековете от риба тон със свежа салата.

Стекът от риба тон с коричка от ядки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: