Ароматни Френски Петлета

АтанаскаАтанаска
Новак
3742466
Ароматни Френски Петлета
Снимка: Атанаска
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Крехки и изумително вкусни френски петлета, чийто аромат ще ви завладее от първото вдишване"

Необходими Продукти

  • френски петлета - 2 бр.
  • портокали - 2 бр.
  • масло - 2 супени лъжици
  • соев сос - 4 супени лъжици
  • бяло вино - 100 г
  • гъби - малък буркан
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • сол
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим марината от единия портокал (изстисква се) и всички останали продукти.

Останалия един брой портокал го разряваме на четири, слагаме по едно парче вътре в петлето и малко гъби.

Останалите гъби и портокал слагаме около петлето. Оставяме го за един час да се маринова. Завиваме тавата с фолио.

Печем пилетата в предварително загрята фурна на 200° за един час, след това се открива и се пече до златисто от двете страни.

Ароматните Френски Петлета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: