Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Дълги банички с пресен джоджен и зелен лук

Дълги банички с пресен джоджен и зелен лук

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Дълги банички с пресен джоджен и зелен лук
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Идея за приготвяне на вкусни дълги банички със зелен лук - ваша е"

Необходими Продукти

  • джоджен - 1 връзка
  • пресен лук - 1 връзка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр. (1 яйце е за намазване на корите)
  • кори за баница - 6 бр.
  • сусам - за поръсване
  • олио - за намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме стръкчетата зелен лук и пресния джоджен. След това в купа разбиваме двете яйца и добавяме натошеното сирене и киселото мляко.

Другото яйце смесваме с малко вода или мляко и намазваме или заливаме баничките, дори да е повече, няма проблем.

Към тях добавяме нарязаните на ситно зелен лук и джоджен. Разбъркваме сместа и разпределяме върху всяка кора, след което навиваме и поставяме в тавичката.

Печем на 200 градуса за 25-30 минути.

Поднасяме топли с чаша кисело мляко. Да ви е сладко!

Дългите банички с пресен джоджен и зелен лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: