Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата и захарта, докато се получи гладка смес.
Добавят се киселото мляко, крема сиренето и изварата и отново се разбърква.
Изцеждат се 30 мл сок и заедно с лимоновата кора, ванилията и пресятото брашно се добавят към сместа.
Всичко се разбърква до получаване на еднородна смес.
В тава с падащо дъно се изсипва сместа. Ако почне да протича, от дъното се слага отдолу една обикновена тава.
Пече се на 150 градуса за около час на предварително загрята фурна.
Проверява се с клечка за готовност на сладкиша.
Когато се охлади, се поставя в хладилник за няколко часа, за да стегне млечният сладкиш и след това е готов за похапване.
Лека и кремообразна наслада е този млечен сладкиш!