Ретро сладки с млечен крем

КрисиКриси
Новак
3030579
Ретро сладки с млечен крем
Снимка: Анонимен
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
50
"Любимите на поколения домашни сладки - орехчета и гъбки, пълнени с млечен крем"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 800 - 900 г
  • За крема
  • нишесте ванилия - 100 г
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват хубаво със захарта, прибавя се мекото масло и отново се разбива.

От брашното се прави кладенче, в което се изсипва разбитата яйчена смес, ванилията и киселото мляко, в което предварително е добавена содата. Омесва се средно твърдо тесто.

Оформят се малки топчета, които се пекат в преса върху котлон.

Получават се много на брой кухи формички.

След като се опекат всички сладки се приготвя млечния крем.

Нишестето се разбърква със захарта и 100 мл.вода.

Млякото се слага в подходяща тенджера да заври.

Отстранява се от огъня и постепенно на тънка струйка при непрекъснато бъркване се добавя нишестето.

Отново се слага на котлона и се вари няколко минути, докато се сгъсти. Накрая се добавя маслото.

Всяка сладка се пълни с крем и се слепват две по две.

Престояват поне 24 часа в хладилник и тогава се консумират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: