Бебешка пилешка каша

NADEJDANADEJDA
Новак
2
5
4
14/01/2021
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо612
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиване и нарязване пеперудата на кубчета.

Тиквичката е измита и нарязана на кръгчета. Кръгчетата с дебелина 3 см. Всичко друго само го добавяте. Морковът ми е пресен измит и обелен, но цял в тенджерата, както и другите зеленчуци.

Сваряваме. Аз го правя с чешмяна вода, покривам зеленчуците. И сваряваме около 30-40 мин, като със зеления лук 2 щипки и магданоз може и с дръжките.

Като обираме мръсното от кръвта на пилето на повърхността на водата на 15-20 мин.

Ястието за бебе вече е сварено и го съхраняваме до 3 дни в хладилника с бульона цялото.

Някои може по друг начин да го съхраняват и във фризера, но водата използвам от бульона.

Вземате друг чист малък бебешки съд за котлон. Маслото слагаме и изсипваме брашното. Разреждаме с вода. Добавяме 1 стиска зелен лук още. Оставяме да заври с продължително бъркане без спиране. И разреждаме с вода още малко, за да можем да пюрираме зеленчуците.

Месото го раздробяваме с пръсти. Имам преса с дупки, на ръка ги смачквам и ги добавям към кашата, да са пюрирани.

Пилешката яхния ври на бавен огън.

Много пъстро изглежда и красиво бебешката каша - 1 1/2 бурканче от детска храна пълня за 3 ядения през 1.5 час.

И така 3 дена може да ядем бебешка пилешка каша - само правим отделно кашата всеки ден. Смачкваме и задушаваме за 15 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар