Сочна пица с кренвирши, гъби и лук

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Помощник Готвач
76
357
331
79
1
14/01/2021
"Домашната пица си е деликател, а тази рецепта, включваща гъби, лук и кренвирши - истинска класика"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо727
  • Преглеждания за месеца726
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстилате тестото за пица, както е с хартията за печене, в подходяща тава за пица.

Ако имате от другия вид тесто, го разточвате и го слагате върху хартия за печене, намазана леко с олио или зехтин.

Намазвате тестото отгоре с доматено пюре или доматен сос (става и със сос за спагети).

Поръсвате леко с олио или зехтин.

Нарязвате лука на тънки шайби или полумесеци и го разпределяте равномерно по цялата пица.

Нарязвате гъбите на тънки парчета и ги подреждате върху лука.

Аз обикновено пека една тава гъби с масло и ползвам част от тях за пицата. Така съм сигурна, че са добре опечени и овкусени от маслото и подправките.

Нарязвате кренвиршите на средно дебели кръгчета и ги подреждате върху пицата равномерно.

Слагате да се пече на 200°C и през това време си нарязвате кашкавала на слайсове с дебелина ок. 0.5 см.

След 10 мин редите кашкавала равномерно по цялата сочна пица с кренвирши, гъби и лук, поръсвате с риган и допичате до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар