Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинска плешка с рататуй

Свинска плешка с рататуй

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Свинска плешка с рататуй
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5
"Това е един чудесен побългарен вариант на френския рататуй, който много ни допадна"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • лук - 5 - 6 глави
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • доматена салца - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • олио - 2 к.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета, измиваме ги и ги мариноваме за 1 час в соевия сос. Запечатваме месото в загрят тиган за кратко, за да запазим соковете му. Нарязваме на едро и запържваме лука.

Патладжана нарязваме и посоляваме, след 1 час го измиваме и слагаме да се пържи в тиган с олио. Добавяме тиквичките, нарязаните чушки и морковите. Пържим, като бъркаме десетина минути.

В глинен съд слагаме месото, изпържения лук и зеленчуците. Заливаме ги с настърганите домати и размитите в малко вода нишесте и доматена салца. Заливаме с чаша вода, посоляваме, поръсваме с чубрица, черен и червен пипер.

Разбъркваме и поставяме във фурната да се пече при 200 градуса, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: