Хляб с квас и семена

Хляб с квас и семена
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
17/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
190 мин.
Порции
1
"Домашен хляб с квас и семена - пухкав, вкусен, че и с коричка - перфектният хляб"

Необходими Продукти

  • вода - 330 г
  • брашно - 605
  • зехтин - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 15 г
  • оцет - 1 с.л.
  • семена - 1 с.л. микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусен домашен Хляб с квас и семена.

В чашка налейте малко вода и разтворете маята. Добавете захарта и брашно до гъста каша като боза. Оставете на топло да шупне до горе.

Сложете продуктите за хляба с квас в хлебопекарната в познатия ред. Първо всички течни съставки, сол, брашно и отгоре кваса. Задайте програма хляб и изчакайте да свърши програмата. Когато спре да меси и започне да втасва, поръсете със суровите семена.

Извадете, охладете, нарежете и поднесете хляба със семена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: