Начин на приготвяне
Разбийте маслото и захарта до получаването на пухкав крем. Постепенно добавете жълтъците, като не спирате за разбивате. Лъжичка по лъжичка добавете сметаната и кондензираното мляко до получаването на еднородна смес.
Отделете 2-3 с.л. от натрошените фъстъчени ядки за украса, а останалите изсипете в получения крем.
Овкусете с ваниловия екстракт и разбъркайте добре. Съвсем леко затоплете млякото. Потапяйте бишкотите в млякото една по една и ги подредете във форма за торта. Покрийте с крем.
Редувайте до изчерпване на продуктите, като завършите със слой крем. По желание може да полеете с шоколадова глазура и да направите декорация по избор. Поръсете отгоре и отстрани с отделените натрошени фъстъчени ядки и приберете поне за 4 часа в хладилник. Тортата се поднася добре охладена.
Коментари