Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Фъстъчена торта без печене

Фъстъчена торта без печене

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Фъстъчена торта без печене1 / 2
17/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Не е нужно да сте професионален сладкар, за да постигнете този вкусен резултат - опитайте и ще се уверите сами"

Необходими Продукти

  • захар - 60 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • кондензирано мляко - 1 кутия
  • бишкоти - 400 г
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • фъстъци - 1 ч.ч. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото и захарта до получаването на пухкав крем. Постепенно добавете жълтъците, като не спирате за разбивате. Лъжичка по лъжичка добавете сметаната и кондензираното мляко до получаването на еднородна смес.

Отделете 2-3 с.л. от натрошените фъстъчени ядки за украса, а останалите изсипете в получения крем.

Овкусете с ваниловия екстракт и разбъркайте добре. Съвсем леко затоплете млякото. Потапяйте бишкотите в млякото една по една и ги подредете във форма за торта. Покрийте с крем.

Редувайте до изчерпване на продуктите, като завършите със слой крем. По желание може да полеете с шоколадова глазура и да направите декорация по избор. Поръсете отгоре и отстрани с отделените натрошени фъстъчени ядки и приберете поне за 4 часа в хладилник. Тортата се поднася добре охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Руми
Руми
Колко грама е кутията кондензирано мляко?Научете се да давате точни рецепти.
20.10.2014 17:34
tihomir
tihomir
С пъдпъдъчи яйца отпада проблема от зараза със салмонела!Обаче крема за тортата е наобратно,загрява се млякото добавят се само жълтъците далеч от огъня ,,на водна баня,,до сгъстяване,следва охлаждане и тогава разбитата сметана се добавя!
23.11.2013 10:23
1
Arpha
Arpha
Торта със сурови яйца ?!...Внимавайте!
22.11.2013 23:46