Еклери без глутен

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Еклери без глутен
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
19/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Мекички безглутенови еклери, които с удоволствие ще си хапнем - само ни гледайте"

Необходими Продукти

  • мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 55 г
  • брашно без глутен - 140 г
  • яйца - 4 бр. L
  • сол - щипка
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • кафява захар - 100 г
  • брашно - 3 с.л. без глутен
  • краве масло - 60 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На котлона поставяме маслото с вода и оставяме така, докато сместа заври.

След това добавяме брашното и бъркаме няколко минути, докато стане гъста смес.

Махаме от котлона и оставяме да изстине за 3-4 мин.

Разбиваме си яйцата в купичка и към охладеното тесто започваме да ги добавяме малко по малко.

Когато всичко е хомогенизирано, прехвърляме в пош.

Ако нямате такъв, може да се оформят с лъжица.

В тавичка подреждаме еклерчетата, така че да остава достатъчно пространство между тях.

Поставяме в печката и печем на 200 градуса за 30 минути.

Оставяме да изстинат а започваме да си приготвяме крема за еклери.

Слагаме прясното мляко в тенджерка на котлона, и оставяме да се загрее.

Добавяме кафявата захар, за да се разтопи.

Разбиваме си яйцата на пяна и тях добавяме на тънка струйка към млякото, както и ванилията.

Преди да добавяме брашното, първо, го разтваряме в малко вода до образуването на каша и тогава добавяме на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Отстраняваме от котлона, докато ни хареса самата гъстота и тогава добавяме кравето масло.

Оставяме да се охлади.

Пълним сладкарски пош със сместа и шприцоваме във всеки еклер.

Когато всички са готови, подреждаме в тавичка и поставяме в хладилника еклери без глутен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Нежни и приятни еклерчета. Истинско изкушение!
20.01.2021 13:12
1
1
Покажи всички подкоментари