Начин на приготвяне
На котлона поставяме маслото с вода и оставяме така, докато сместа заври.
След това добавяме брашното и бъркаме няколко минути, докато стане гъста смес.
Махаме от котлона и оставяме да изстине за 3-4 мин.
Разбиваме си яйцата в купичка и към охладеното тесто започваме да ги добавяме малко по малко.
Когато всичко е хомогенизирано, прехвърляме в пош.
Ако нямате такъв, може да се оформят с лъжица.
В тавичка подреждаме еклерчетата, така че да остава достатъчно пространство между тях.
Поставяме в печката и печем на 200 градуса за 30 минути.
Оставяме да изстинат а започваме да си приготвяме крема за еклери.
Слагаме прясното мляко в тенджерка на котлона, и оставяме да се загрее.
Добавяме кафявата захар, за да се разтопи.
Разбиваме си яйцата на пяна и тях добавяме на тънка струйка към млякото, както и ванилията.
Преди да добавяме брашното, първо, го разтваряме в малко вода до образуването на каша и тогава добавяме на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Отстраняваме от котлона, докато ни хареса самата гъстота и тогава добавяме кравето масло.
Оставяме да се охлади.
Пълним сладкарски пош със сместа и шприцоваме във всеки еклер.
Когато всички са готови, подреждаме в тавичка и поставяме в хладилника еклери без глутен.
Коментари