Различни спагети Болонезе

ИвелинаИвелина
Новак
59
494
129
85
19/01/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо862
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • спагети - 100 г
  • кайма - 60 г
  • лук - 1 малка глава
  • зелени маслини - 4 бр.
  • пресен лук - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • кимион - 1 щипка
  • олио - 20 г
  • доматен сок - 300 мл
  • лютеница - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме каймата с кимиона, солта, магданоза и черния пипер.

Оформят се малки топченца и се запържват в тиган.

Малко преди да са готови слагаме лука за 2-3 минути. След това изсипваме доматения сок и слагаме лютеницата.

Спагетите варим в подсолена вода и олиото в тенджера за 10 минути.

Когато са готови, ги изцеждаме от водата и добавяме соса и 80 г кашкавал.

Разбъркваме и слагаме в чиния спагетите Болонезе.

Поръсваме различните спагети Болонезе с пресен лук, маслини и настъргваме останалият кашкавал.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар