Попска яхния със свински бъбреци

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
173
3k
552
400
19/01/2021
"Желаем ви страхотен апетит с тази попска яхния - пригответе си повече филийки хляб"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо424
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свински бъбреците се разрязват надлъжно и се почистват от вътрешните каналчета. Заливат се с вода и малко оцет и се оставят 2-3 часа.

Нарязват се на кубчета.

Олиото се загрява и в него се задушават бъбреците. Изваждат се от мазнината.

В същата мазнина се задушават нарязаните на дребно лук и морков. Добавят се доматите. Следва брашното и червеният пипер.

Залива се със зеленчуковия бульон и половината вино.

След като ястието заври се връщат бъбреците. Овкусява се със сол и зърната черен пипер и се оставя да къкри на слаб огън.

Арпаджикът се залива с гореща вода и след това се почиства от люспите.

Когато попската яхния е полуготова, се добавя арпаджикът, останалото вино и скилидките чесън.

Попската яхния със свински бъбреци се готви до готовност.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар