Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Неустоими Свински Бъбреци по Селски

Неустоими Свински Бъбреци по Селски

Неустоими Свински Бъбреци по Селски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"По селски - значи бъбреци с гарантирано добър вкус и неустоим аромат"

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 6 бр.
  • стар лук - 2 глави
  • доматено пюре - 1 ч.ч. (може и доматен сок)
  • печени чушки - 3 бр. червени
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бъбреците в студена вода с две супени лъжици оцет, оставете ги така за около 30 минути. Измийте ги и нарежете на дребни парчета.

Нарежете лука и чушките и оставете на страна.

Сипете олио в тиган или тенджера и задушете бъбреците, те си пускат доста сок, затова не е нужна вода.

По-късно прибавете лука и задушете заедно, като ги разбърквате.

Най-накрая сипете и доматеното пюре или сок, чушките и овкусете с подправките.

Заедно ги запържете, след което поръсете с малко червен пипер.

Сервирайте топли с чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: