Начин на приготвяне
Залейте кокосовите стърготини с врящата вода и разбъркайте добре.
Разделете белтъците от жълтъците в отделни купи, разбийте белтъците с щипка соли и ваниловата захар на пухкав крем. Добавяйте захарта на части, към тях при непрекъснато бъркане с миксера.
Накрая прибавете жълтъците един по един, докато получите въздушна и пухкава смес. Прибавете кокосовите стърготини, като разбърквате внимателно с шпатула отдолу нагоре.
Добавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера и добре разбъркайте.
Сипете сместа в правоъгълна тава с размери 25 на 35 см, застлана с хартия за печене. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 35 минути до готовност.
Докато кокосовия сладкиш се пече, пригответе си заливката.
Залейте начупения бял шоколад с горещото мляко, бъркате, докато се разтвори и оставете да се поохлади.
Готовия сочен кокосов сладкиш надупчете отгоре на повечко места с вилица и още горещ залейте със заливката, поръсете с кокосови стърготини.
Сервирайте след като се охлади!