Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Торта с маслен крем и украса от фондан

Торта с маслен крем и украса от фондан

ИнаИна
Помощник Готвач
47185106109
Торта с маслен крем и украса от фондан
Снимка: Ина
1 / 3
20/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 150 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 150 г
  • какао - 50 г
  • бакпулвер - 1ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • За крема
  • масло - 300 г
  • пудра захар - 200 г
  • какао - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • За фондана
  • мед - 50 г
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • вода - 60 мл
  • пудра захар - 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркват се с миксер яйцата и захарта до хомогенна смес и малко по малко се добавят олиото, прясното мляко, какаото, бакпулверът и ванилията.

Накрая се добавя канелата и в получената гладка смес се изсипва на части брашното.

Във форма се слага хартия за печене и се изсипва 1/3 от сместа.

Пече се на 170 градуса и се проверява блата за готовност с клечка. Същото се повтаря и за останалите 2/3 от сместа. Получават се три блата.

Маслото се оставя да омекне и се разбърква, докато стане пухкаво.

Прибавят се канелата и какаото при непрекъснато бъркане и накрая се добавя постепенно и пудрата захар.

Върху всеки блат се маже част от крема и с остатъка се покрива цялата торта, като се изравнява. Оставя с в хладилник за около 2 часа да се стегне.

Желатинът се изсипва във водата и се разбърква. Оставя се около 10 минути да омекне и се прибавя медът. Загрява се на котлон, но не се оставя да заври.

Когато се охлади, постепенно при непрекъснато разбъркване се добавя пудрата захар и се замесва тесто.

Завива се във фолио и в покрита купа се оставя на стайна температура.

Фонданът може да се ползва няколко седмици, като се оформя по желание или оцветява със сладкарска боя.

Разточва се блат от фондана и се покрива охладената торта с маслен крем и украса от фондан.

От него се оформят и фигурки за украса на нашата шоколадова торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: