Начин на приготвяне
Разбъркват се с миксер яйцата и захарта до хомогенна смес и малко по малко се добавят олиото, прясното мляко, какаото, бакпулверът и ванилията.
Накрая се добавя канелата и в получената гладка смес се изсипва на части брашното.
Във форма се слага хартия за печене и се изсипва 1/3 от сместа.
Пече се на 170 градуса и се проверява блата за готовност с клечка. Същото се повтаря и за останалите 2/3 от сместа. Получават се три блата.
Маслото се оставя да омекне и се разбърква, докато стане пухкаво.
Прибавят се канелата и какаото при непрекъснато бъркане и накрая се добавя постепенно и пудрата захар.
Върху всеки блат се маже част от крема и с остатъка се покрива цялата торта, като се изравнява. Оставя с в хладилник за около 2 часа да се стегне.
Желатинът се изсипва във водата и се разбърква. Оставя се около 10 минути да омекне и се прибавя медът. Загрява се на котлон, но не се оставя да заври.
Когато се охлади, постепенно при непрекъснато разбъркване се добавя пудрата захар и се замесва тесто.
Завива се във фолио и в покрита купа се оставя на стайна температура.
Фонданът може да се ползва няколко седмици, като се оформя по желание или оцветява със сладкарска боя.
Разточва се блат от фондана и се покрива охладената торта с маслен крем и украса от фондан.
От него се оформят и фигурки за украса на нашата шоколадова торта.