Начин на приготвяне
Сварете добре картофите, но не ги преварявайте, за да не се счупят, когато ги дълбаете. Когато картофите са готови отрежете по малко от едната им страна (по дължина) и ги издълбайте внимателно с лъжица.
В една купа сложете пюрето от картофите, което се е получило и сложете маслото, прясното мляко и сол.
Разбъркайте хубаво докато стане хубава хомогенна смес. Готовото пюре сипете в шприц (или найлоново пликче и отрежете крайчето ) и го оста ветерани настрани засега.
В един тиган сложете олиото и запържете каймата и лука. Когато каймата промени цвета си сложете и брашното. Разбъркайте добре. Сипете бульона, моркова, граха и царевицата.
Добавете пипер (и сол, ако е необходимо след бульона). Оставете готовата смес на котлона и бъркайте, докато поизври бульона.
Напълнете картофите и затворете с готовото пюре от шприца. Запечете в предварително загрята фурна за 30 минути на 180 градуса.