Задушени телешки хапки

Задушени телешки хапки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Днес е ден за телешко и то точно приготвено по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 350 г
  • гъби - 350 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - по 1/2 зелена, червена, жълта
  • бира - 1 к.ч.
  • краве масло - бучка
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - или друга подправка за телешко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете телешкото на хапки.

Сложете месото в тенджера под налягане с малко сол и го сварете за половин час. Извадете и заделете.

Обелете гъбите и нарежете на филийки. Лука на полумесеци, а моркова и чушките - на пръчици.

Разтопете кравето масло в тиган и запържете гъбите до златисто. Извадете и заделете. В същата мазнина сложете чушките и моркова.

Изчакайте леко да се запържат и върнете гъбите и месото.

Добавете лука и изчакайте малко. Налейте бирата, сложете подправките и затворете с капак телешкото задушено.

Задушете, докато месото остане на мазнина. Изключете задушените телешки хапки и прехвърлете в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: