Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Хапки»Телешки хапки в зеленчуков сос

Телешки хапки в зеленчуков сос

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Телешки хапки в зеленчуков сос
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Телешки хапки в зеленчуков сос поднасяме с домашен хляб и се наслаждаваме на всяка хапка. Толкова апетитно, че ще си оближете пръстите!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г шол или др.
  • чушки - 1 - 2 бр.⠀
  • лук - 1 бр. ⠀
  • моркови - 1 бр. ⠀
  • тъмна бира - 500 мл
  • олио - 40 мл⠀
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - на вкус
  • магданоз
  • зелен лук - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки с големина като за шишчета. Загряваме олиото и го запържваме за около 15 минути до златист цвят на телешките хапки.

През това време подготвяме зеленчуците.

Червената чушка, лука и моркова, нарязваме на едри кубчета.

След 7-8 минути, към месото добавяме лука и морковите и разбъркваме. Слагаме капак и задушаваме на слаб до умерен огън, като от време на време разбъркваме, за да не загори.

След десетина минути добавяме чушката и подправките на вкус. Задушаваме още няколко минути и наливаме бирата.

Захлупваме и намаляме огъня. Оставяме ястието да къкри 30-35 минути.

Сервираме ястието, докато е топло, поръсено със ситно нарязани пера от зелен лук или магданоз.

Добър апетит!

Телешки хапки в зеленчуков сос поднасяме с домашен хляб и се наслаждаваме на всяка хапка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: