Начин на приготвяне
Нарязваме месото на хапки с големина като за шишчета. Загряваме олиото и го запържваме за около 15 минути до златист цвят на телешките хапки.
През това време подготвяме зеленчуците.
Червената чушка, лука и моркова, нарязваме на едри кубчета.
След 7-8 минути, към месото добавяме лука и морковите и разбъркваме. Слагаме капак и задушаваме на слаб до умерен огън, като от време на време разбъркваме, за да не загори.
След десетина минути добавяме чушката и подправките на вкус. Задушаваме още няколко минути и наливаме бирата.
Захлупваме и намаляме огъня. Оставяме ястието да къкри 30-35 минути.
Сервираме ястието, докато е топло, поръсено със ситно нарязани пера от зелен лук или магданоз.
Добър апетит!
Телешки хапки в зеленчуков сос поднасяме с домашен хляб и се наслаждаваме на всяка хапка.