Постни канелени сладки

Постни канелени сладки

Постни канелени сладки
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
10/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви15 мин.
Общо25 мин.
Порции24
"Добавете едно кафенце към постните канелени сладки и щастието ще бъде пълно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете 2-3 ивички от кората на портокала, но внимавайте да няма никакви бели части.

Пасирайте в блендер заедно със захарта - така цитрусовият аромат ще е много по-изразен.

Изстискайте и сока от половината портокал и го смесете с олиото и ситно настъргания морков. Добавете ароматизираната захар и разбъркайте добре.

Пресейте брашното заедно с канелата, бакпулвера, щипка сол и индийското орехче. Добавете го лъжица по лъжица към течната смес.

Необходимо е да се получи лепкаво тесто, което е по-гъсто от кексовото, така че си добавете още брашно, ако е необходимо. Ако пък е много гъсто, капнете малко сок.

Имайте предвид, че тестото не може да се оформя с ръце, затова гребвайте с лъжица и слагайте от него върху тава с хартия за печене. Ще се получат общо 24-26 бисквитки. Леко ги заглаждайте и сплесквайте, за да придадете форма на сладки.

Изпечете на 2 пъти в загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минути или докато станат златисти по краищата.

Разположете топлите сладки върху решетка - така ще изстинат равномерно и ще станат хрупкави и много приятни.

Постните канелени сладки са готови.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: