Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа и към него нарежете маслото на произволни кубчета. То задължително трябва да е твърдо, току-що извадено от хладилника. Започнете втриване с пръсти в брашното, докато стане на трохи.
Разбийте яйцето със захарта, меда, коняка, ваниловата захар и солта. Излейте тази смес при маслените трохи заедно със джинджифила, канелата, индийското орехче, бакпулвера и карамфила. Замесете с пръсти меко и гладко нелепнещо тесто, като ръсвате малко брашно, докато спре да ви лепне.
Оформете на топка, която завийте във стреч фолио и приберете в хладилник за 30-40 минути да се втвърди, след това разточете върху набрашнен плот на кора с дебелина около 3 мм.
С формички изрежете сладките и подредете на малко разстояние една от друга в тавичката на фурната, покрита с хартия за печене.
Няма да се побере всичкото количество, така че ще се наложи да печете на два пъти. След като изрежете първата тавичка сладки, тестото трябва отново да направите на топка, увиете и приберете в хладилника, защото ще се е размекнало. Докато се изпече първата тава, ще е стегнало, така че спокойно ще можете да си изрежете и останалите сладки за втората тава.
Печете на 200 градуса 10 минути. Щом извадите от фурната, не пипайте сладките 3-4 минути, защото са все още горещи и меки, могат да се начупят, после си се втвърдяват.
Изключително ароматни и вкусни!
Добър апетит!
Коментари