Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Моят бял шоколадов крем

Моят бял шоколадов крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Моят бял шоколадов крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Галещ небцето бял шоколадов крем, който ще се превърне в един от любимите ви десерти"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл
  • бял шоколад - 100 грама
  • сметана - 200 мл сладкарска, течна
  • захар - 70 г
  • портокалова кора - 2 лентички, само оранжевата част
  • ванилия - 2 прахчета, 4 грама
  • яйца - 3
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцата със захарта до тяхното втечняване. Налейте сметаната и млякото, разбъркайте.

Настържете или смелете в блендер корите от портокал и шоколада. Разтопете шоколада на водна баня, като се стараете да поддържате температура от 90 градуса.

Добавете млечната смес и бъркайте 8-10 минути на същата температура. Важно е да се надвишават тези градуси, защото яйцата може да се пресекат.

Малко преди да свалите шоколадовия крем от огъня, прибавете ванилията. Разпределете крема в 6 чашки.

След като се охлади крема, приберете го в хладилник за няколко часа, а най-добре за цял ден.

Украсете крема с плодове, бисквити, шоколадови стърготини или бита сметана.

Моят бял шоколадов крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: