Начин на приготвяне
Първо разбийте яйцата със захарта до тяхното втечняване. Налейте сметаната и млякото, разбъркайте.
Настържете или смелете в блендер корите от портокал и шоколада. Разтопете шоколада на водна баня, като се стараете да поддържате температура от 90 градуса.
Добавете млечната смес и бъркайте 8-10 минути на същата температура. Важно е да се надвишават тези градуси, защото яйцата може да се пресекат.
Малко преди да свалите шоколадовия крем от огъня, прибавете ванилията. Разпределете крема в 6 чашки.
След като се охлади крема, приберете го в хладилник за няколко часа, а най-добре за цял ден.
Украсете крема с плодове, бисквити, шоколадови стърготини или бита сметана.
Моят бял шоколадов крем е готов.