Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Виенски кроасани с тесто от хлебопекарна

Виенски кроасани с тесто от хлебопекарна

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Виенски кроасани с тесто от хлебопекарна
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
120 мин.
Порции
50
"Прочутите виенски кроасани, които сега може да приготвите само с помощта на тази рецепта и хлебопекарна"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 550 грама за машина
  • захар - 120 г
  • сол - 1 щипка
  • мая - 1 ½ ч.л. суха или 20 г жива мая
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете продуктите в горепосочената последователност, включете хлебопекарната.

Проверете консистенцията на тестото, защото зависи от големината на яйцето - може да се наложи да се добви още малко мляко или брашно, за да се получи меко тесто. След около час и половина тестото е готов.

Идва ред на оформянето на кифличките. Разделете тестото на три равни части и всяка една разрточете на дълга тънка кора.

Разделете на триъгълници корите. В широката част слагайте натрошено сирене и завийте на кифличка, като леко придърпвате и увивате.

Оставете кифличките да втасат 20-тина минути и печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Виенските кроасани с тесто от хлебопекарна са много апетитни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: