Начин на приготвяне
Смелете орехите в блендер. Сложете в тенджера половината от ядките, захарта и белтъците, загрейте котлона на ниска температура.
От време на време разбърквайте до разтопяването на захарта и сгъстяването на сместа.
Прибавете останалите ядки и няколко капки сок от лимон, разбъркайте и махнете от котлона.
Прибавете ванилията и нишестето, оставете да се охлади леко (ако се охлади много, ще се втвърди).
С помощта на малка лъжичка гребвайте от сместа и оформяйте ореховките върху хартия за печене, като между тях се оставя разстояние.
Изпечете в загрята на 160 градуса фурна за 15-тина минути.
По желание може да слепите сладките с течен шоколад или сладко по избор.
Моите меки ореховки са готови.