Начин на приготвяне
Разтворете маята в 200 мл студено мляко, добавете захарта, 1 супена лъжица брашно, разбъркайте и оставете да престои за 10 минути.
Изсипете половината брашно в по-дълбока купа, добавете останалото хладко мляко (300 мл), маята, смесете жълтъците, олиото, добавете сол и постепенно, добавяйки останалото брашно, замесете по-меко тесто.
Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втаса.
Замесете тестото за кифличките върху набрашнена работна повърхност и го разделете на 8 части (образувайки 8 топки). Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 15 минути.
След това разточете всяка топка с точилка и я нарежете на 8 триъгълника. Нанесете 1 чаена лъжичка течен шоколад върху всеки триъгълник, завийте кифличките и ги подредете в тава.
Разбъркайте с вилица жълтъците и намажете рулата. На всяко руло сложете малко маргарин и между рулата сложете малко маргарин.
Печете кифличките с шоколад в добре загрята фурна на 200°C за 20 минути.
Извадете готовите меки кифлички с течен шоколад от фурната, оставете ги да се охладят, след това ги поръсете с пудра захар, сервирайте и им се насладете.