Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле в чеснова марината

Печено пиле в чеснова марината

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Печено пиле в чеснова марината
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Представяте ли си колко апетитно ще бъде това пиле в чеснова марината"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1 или 1.5 кг
  • За мариноване
  • вода - 2 л.
  • сол - 4 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • кориандър
  • За намазване
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете пилето, измийте и го подсушете.

В съд сипете 2 литра вода, добавете солта, кориандъра, захарта, черния пипер и пресования чесън. Разбъркайте добре.

Набодете с клечки за зъби пилето навсякъде, пуснете го в маринатата. Оставете в хладилник за около 10 часа, за да попие добре ароматите.

Разбъркайте куркума с червен пипер и разтопено масло. Изкарайте пилето от течността и махнете клечките за зъби. Намажете отвсякъде с овкусеното масло.

Сложете пилето в тава с хартия за печене.

Увийте крилцата му с алуминиево фолио и печете пилето в загрята на 180 градуса фурна за около 60-90 минути.

Печеното пиле в чеснова марината е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: