Начин на приготвяне
Изчистете пилето, измийте и го подсушете.
В съд сипете 2 литра вода, добавете солта, кориандъра, захарта, черния пипер и пресования чесън. Разбъркайте добре.
Набодете с клечки за зъби пилето навсякъде, пуснете го в маринатата. Оставете в хладилник за около 10 часа, за да попие добре ароматите.
Разбъркайте куркума с червен пипер и разтопено масло. Изкарайте пилето от течността и махнете клечките за зъби. Намажете отвсякъде с овкусеното масло.
Сложете пилето в тава с хартия за печене.
Увийте крилцата му с алуминиево фолио и печете пилето в загрята на 180 градуса фурна за около 60-90 минути.
Печеното пиле в чеснова марината е готово.