Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен Крем»Класически крем Заварной

Класически крем Заварной

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k13k7k12k13
Класически крем Заварной
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
22/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
4
"Класически крем Заварной, който може да си хапнете директно или да включите в любимите си сладкиши"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 г
  • брашно - 3 с.л.
  • краве масло - 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 120 г
  • шоколад - за декорация поцелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този вид яйчен крем можем да ползваме при различни видове сладкиши, тъй като е познат като класически крем за торти.

При този крем Заварной се използва повече масло, отколкото при яйчния крем и точно това е разликата помежду им.

В касерола си изсипваме млякото заедно със захарта.

Поставяме на умерен котлон и оставяме, докато се разтопи самата захар.

Докато изчакваме, си разбиваме брашното и яйцата в друг съд и ги добавяме, след като се е разтопила захарта при непрекъснато бъркане.

След 8 мин трябва сместа да се сгъсти и след това добавяме маслото.

Отново разбъркваме хубаво.

Премахваме от котлона и разсипваме класическия крем Заварной в чашки и декорираме по желание с шоколад,

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: