Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Грилована скумрия с разкошна марината

Грилована скумрия с разкошна марината

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347923
Грилована скумрия с разкошна марината
Снимка: Чародейката
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Само с няколко лесни стъпки може да получите една наистина разкошна скумрия - тайната е в добрата марината"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3
  • хималайска сол - 1 с.л. смляна розова
  • бял пипер - 1 к.л. смлян
  • розов пипер - 1 к.л. смлян
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • кориандър - 1 к.л. смлян семена
  • кимион - 1 к.л., смлян
  • джинджифил - 2 к.л. изсушен
  • лют червен пипер - 1 к.л. на люспи
  • чесън - 3 к.л. на люспи
  • магданоз - 2 к.л. изсушен, стрит
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията, измийте и я обезкостете, след което разделете на филета. Подсушете с домакинска хартия.

Овкусете рибните филета с предварително смлените подправки - черен пипер, хималайска сол, бял и розов пипер, джинджифил, кориандър, кимион, лют пипер на люспи, чесън, сушен магданоз. Полейте ги със зехтин.

Покрийте филетата скумрия с фолио и оставете на хладно за минимум час.

След това изпечете на добре загрята скара за 5-6 минути от всяка страна - първо сложете от страната на кожата.

Полейте готовата печена риба с лимонов сок.

Грилованата скумрия с разкошна марината е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: